Altius Porvoon Taitoluistelijat

Joukkueesta

Altius 2016-2017

Luistelijat: Kaisla Lehosmaa, Milla Vierikko, Linda Juusti, Anna Asikainen, Hertta Kivikko, Kiia Metso, Erika Sevelius, Ruut Launo, Milla Orava, Isabella Nyqvist, Sara Andersson, Hilma Kosunen, Kiia Aalto, Julia Roine, Lillebi Seistola, Miina Hoikka, Emma Lönnberg, Ninna Kaasinen, Saga Halonen, Pinja Orpana, Marica Forsman, Liia Keravuori, Emilia Weckman, Riina Aalto ja Puustinen Lotta

Keski-ikä: 14,6

Kapteenit: Miina Hoikka, Ninna Kaasinen ja Sara Andersson

Joukkueen johtajat: Sanja Kokljuschkin ja Saila Asikainen

Valmentajat: Ilona Tiala, Anu Lönnroth, Sanni Korhonen, Mira Oras ja Marjo Lahti

Teema:
Teemamme tällä kaudella on Ahitar - Veden haltija. Esittämämme tunteikas ja kaunis tarina kertoo Ahittaresta, joka vaikeuksien kautta ymmärtää oman voimansa ja tärkeytensä veden haltijana. Tässä on meidän tarina:

Ahitar - Veden haltija
Ahitar on Ahdin ja Vellamon tytär, joka syntyy lähteessä, elää elämänsä joissa ja järvissä ja palaa aina sadevedän mukana takaisin lähteeseen. Ahitar tietää ja tuntee luonnon voiman ja veden ikuisen kierron salaisuuden.

On kesäyö ja järven pinnalla leijuu valkoinen usva. Usvan seassa liukuu taianomaisia ja epätodellisen kauniita hahmoja. Eteeriset hahmot leijuvat äänettä. 
Aamu alkaa valjeta. Järven lämmin vesi houkuttelee olentoa uimaan. Ahitar pulahtaa järven kirkkaaseen veteen ja intoutuu pirskottelemaan ja roiskimaan vettä kohti taivasta.
Järven syvyydessä, tummissa vesissä, ui varjojen olento Hiisi. Hiisi vetää Ahittaren pinnan alle. Alkaa taistelu valon ja varjon välillä. Taistelu päättyy, kun Ahitar syöksee Hiisin takaisin varjoihin ja ui itse valoon.
Ahitar tuntee surua ja haikeutta varjoihin jääneen Hiisin puolesta. Veden ikuisen kiertokulun on kuitenkin jatkuttava. Ahitar ymmärtää oman voimansa ja tehtävänsä luonnon kierrossa.